Beekstraat 30A
3840 Hoepertingen

+32(0)478 74 50 64

E -mail:
info@kinepraktijk-giacomini.be

Taping

Enerzijds is er de klassieke vorm van taping waar voornamelijk gebruik wordt gemaakt van niet-elastische, immobiliserende materialen.

De bedoeling hiervan is bepaalde bewegingen te beperken of volledig te immobiliseren. Een gekende toepassing is de wedstrijdtape thv de enkels om een inversietrauma te voorkomen of de ernst ervan te beperken. De klassieke vorm van taping kan zowel preventief als curatief aangewend worden in de verschillende fases van de revalidatie.

Anderzijds is er meer recente vorm van taping, overgewaaid uit Japan, ook gekend als Kinesiotaping .

Deze elastische tape wordt zodanig aangebracht dat het voor activering van het zenuwstelsel en het algemene circulatiesysteem zorgt. De aangedane spieren en pezen zullen hierdoor sneller herstellen. Ook wordt vocht bij zwelling beter afgevoerd.

De gebruikte tape is hypoallergeen (huidneutraal), ademend en heeft dezelfde dikte en gewicht als de huid. Kinesiotaping is zeer populair in de (top)sport, maar kent ook vele andere toepassingsgebieden om onder andere de revalidatie te versnellen.

Toepassingsgebied Kinesiotape

  • pijndemping, het geeft steun aan spieren en gewrichten
  • reduceert oedeemklachten (vochtophoping) a.g.v. kneuzingen, operaties en lymfeklachten
  • corrigeert houdingsaspecten van gewrichten en weefsels
  • het is toepasbaar bij ontstekingen en overbelastingsklachten (gewrichtspijn), tennisarm, golferselleboog, achillespeesklachten, rug -en schouderklachten zijn slechts enkele voorbeelden
  • bij verstuikingen en kneuzingen

 

 

Back to top